Länsförsäkringar Arena 1
1 maj 2017
14:00

Referat: Tierps IF 2 - Östhammars SK

Innan matchstart var det ovanligt tyst i gruppen och ledarna var lite oroade över den ”tryckta stämningen”. Den oron visade sig dock vara helt obefogad. För om det nu fanns fjärilar i magen på nån av spelarna så plockade nog Elin Ahlund bort dem när hon snyggt och elegant placerade in 1-0 efter assist av Elina redan efter 5 minuters spel.

Efter målet var det ÖSK-dam över hela banan och dominansen var total. Det dröjde dock ända tills matchminut 24´ innan 2-0 kom då Jossan P rundade målvakten och rullade in bollen efter ass av Ida. 7 minuter efter 2-0 målet passar TT fram Elin M som trycker sig igenom och placerar in 3-0 vilket också blev halvtidsresultatet.

I början av andra halvlek flyttar Tierp fram positionerna något utan att för den skulle närma sig Pillan i målet nämnvärt och när Jossan, på glidtacklingspass (vad annars?) från Sölle, rullar in sitt andra och lagets fjärde mål i matchminut 59´ försvann den strimma av hopp som Tierp hade helt. Resten av matchen blir en ren defilering där det ena fina anfallet efter det andra avlöste varandra och målen lät inte vänta på sig.

61´ 5-0 Britta efter hörna från Tilde E.
68´ 6-0 Jossan P (hattrick) efter matchens anfall som avslutas med att Elina klackar fram bollen till Jossan.
71´ 7-0 Elin Mattsson slår en frispark direkt i mål efter att själv ha blivit fälld.
76´ 8-0 Britta, på hörna igen men den här gången slagen av Elin M.
80´ 9-0 Emelie efter en snygg genomskärare från Natha efter att Sölle, Moa och Alina snyggt passat sig ur en något pressad situation.
82´ 10-0 Vad passade väl bättre än att ”hemvändande” Ida fick avsluta målskyttet genom att säkert placerat in en straff som tillkom efter en handssituation.